Undersøgelse: Hvordan rejser vi i vinterferien?

February 9, 2017

En undersøgelse fra hotelsøgesiden www.trivago.dk har taget temperaturen på danskernes rejseplaner for vinterferien 2017. Vi foretrækker især Thailand og Spanien, hvis rejsen skal fyldes med sol og sandstrand. Når det kommer til sne og ski er Østrig og Frankrig klassiske favoritter blandt danskerne. Derudover er vi ikke blege for at kaste ekstra penge efter et godt hotel sammenlignet med vores nordiske naboer.

Vi bruger flest penge

Danskerne bruger flest penge på hoteller i vinterferien sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Den gennemsnitlige pris, vi er villige til at betale for et hoteldobbeltværelse, ligger på 1.280 kr. pr. nat. Til sammenligning bruger nordmænd 1.265 kr., mens svenskerne bruger 1.220 kr. Finnerne sparer mest med et gennemsnitforbrug på 1.094 kr. for et dobbeltværelse.

Vi tager sydpå

Danskerne tager i højere grad end vores nordiske naboer sydpå, når skiene skal spændes på. Blandt de franske destinationer er især Val Thorens, Val d’Isère og Chamonix-Mont-Blanc populære rejsemål blandt danskerne. Når det gælder destinationer i Østrig er Sölden, Zell am See og Ischgl de mest populære valg. Skal vinterferien i stedet holdes under varme himmelstrøg er Spanien inklusiv de Kanariske øer og Thailand populære destinationer blandt alle de nordiske lande.

Vi rejser mindre indenlands end vores overboer

Danskerne rejser mindre indenlands end alle de øvrige nordiske lande. Hvilket nok skyldes, at vi ikke har optimale skiforhold herhjemme. Kun 6,5 % af danskernes søgninger er på danske destinationer, mens nordmændenes hotelsøgninger er 10,7 % indenlands. Finland ligger på 14,7 % mens svenskerne topper listen med hele 18,3 % søgninger på svenske destinationer.

Tabelforklaring + Om undersøgelsen

Tabellerne viser hvor mange procent af landets samledes søgninger, som går til de angivne destinationer. Kolonnerne til venstre angiver nationaliteten på de rejsende, mens de øverste rækker angiver destinationerne. Hver destination har afmærket én celle, som angiver hvilken nationalitet, som udviser den største interesse for den pågældende destination. Undersøgelsen er udført med søgedatoer fra d. 1. september 2016 til d. 5. januar 2017. Rejseperioden udgør d. 13. februar til d. 12. marts 2017. Den lange rejseperiode er valgt for at inkludere alle de nordiske landes vinterferieuger.

Om trivago

Rejsende finder deres ideelle hotel til den bedste pris på www.trivago.dk. Hvert år hjælper trivago over 1,4 milliarder besøgende med at sammenligne priser fra mere end 200 hotelbookingsider. I gennemsnit sparer rejsende 19 % per booking ved at benytte trivago. Over 1,3 millioner hoteller er inkluderet i søgningerne på trivago.

Denne pressemeddelelse kan publiceres med henvisning til www.trivago.dk. Skriv til vibe.fogh-andersen@hotmail.com for at modtage pressemeddelelser fra trivago.

 

Similar articles

Hvor rejser danskerne hen i sommerferien?

Skolernes sommerferie står for døren, og mange danskere har allerede planlagt, hvor feriedagene skal tilbringes. Hotelsøgesiden www.trivago.dk har undersøgt, hvilke lande, byer og øer, som er mest pop

Hvor skal du hen i påsken?

En nylig undersøgelse fra hotelsøgesiden www.trivago.dk giver et indblik i danskernes rejseplaner for påsken 2017. Opgørelsen viser, at europæiske hovedstæder er populære valg blandt danskerne. London

tHPI: Denne destination er den dyreste i norden

En nylig opgørelse over hotelpriser fra www.trivago.dk viser, at Island fortsat stiger i popularitet. Fra marts 2011 til marts 2017 er hotelpriserne på Island steget med hele 137 %.  Til sammenligning