tHPI: Denne destination er den dyreste i norden

marts 14, 2017

En nylig opgørelse over hotelpriser fra www.trivago.dk viser, at Island fortsat stiger i popularitet. Fra marts 2011 til marts 2017 er hotelpriserne på Island steget med hele 137 %.  Til sammenligning er hotelpriserne i Danmark steget 13 % i samme periode på seks år.

Fra at være det billigste af alle de nordiske lande fra 2011 til 2015, er Island nu gået til at være dét ultimativt dyreste land i norden. En gennemsnitlig hotelovernatning for to personer i dobbeltværelse i Island koster nu 1.339 kroner. De danske hotelpriser ligger på 1.056 kroner, hvilket er langt under det islandske niveau.

Island er blevet et populært rejsemål i løbet af de seneste par år. Dette kan skyldes billigere flybilletter, øget eksponering gennem film, fodbold og Tv-serier, samt rejsende stigende interesse for mere oplevelsesrige ture.

Undersøgelsen inkluderer data om hotelpriser fra Island, Danmark, Norge, Sverige og Finland fra 2011 til 2017.  Hotelpriser fra Grønland er desuden medtaget fra 2016 til 2017. trivago indsamler hotelpriser fra flere forskellige bookingsider og tilbyder således et

Tabellen nedenfor viser en oversigt over marts måneds hotelpriser i de nordiske lande.

Sammenligner vi med sidste år, er de islandske hotelpriser steget med 25 % procent. De danske hotelpriser er steget med 4 %, norske hotelpriser med 6 %, svenske hotelpriser 1 % og grønlandske hotelpriser er steget med 7 %.

Læs mere om trivago Hotel Price Index her.

Se hoteller i Island her.